Antifeminista vélemény és életmód blog

Hemi nézőpont

Hemi nézőpont

Egy antifeministának szánt videó kritikája

2020. december 02. - Hemi12

Régen született már új bejegyzés, ezt majd jövőre azért szeretném orvosolni, de most pillanatnyilag annyira nincs se időm, se kedvem írni, hogy nem erőltetem.
Talán majd részletezem is, hogy pontosan mivel foglalkozom, és miért szar a kedvem, de most következzen egy elemző írás, mert egyszerűen nem tudom megállni... :D
Annyira... vagyis nem is annyira, de felbasznak ezek a dolgok.
Egészen pontosan a következetlenség.
Talán ez számomra a legidegesítőbb dolog egyes emberekben.
Jelen esetben ezen a cikken, illetve a benne szereplő videón húztam fel magam: https://mandiner.hu/cikk/20201120_surjanyi_fanni_a_magabiztos_nonek_nincs_szuksege_a_ferfiero_lerontasara#commentanch9817518
Mindenképpen nézzétek meg, mielőtt tovább olvasnátok!

Az benne a fura, hogy tulajdonképpen nem hangzik el benne nagy faszság, sem tévedés, de még hazugság sem.
Sőt, tulajdonképpen tetszik is bizonyos szempontból.
Elsőre nem is zavart annyira a dolog, de egyre jobban kezdett idegesíteni, főleg, miután a kommenteket is elolvastam.
A videóban szereplő nő azon sopánkodik, hogy nincsenek olyan férfiak, akik hasznosak a nők számára, és hosszasan ecseteli, hogy egy nőnek milyen férfi az ideális.
Ezért elvileg a feministákat teszi felelőssé, akik gyűlölik a férfi értékeket és el akarják férfiatlanítani a fiúkat.
De kérdem én, mi a legnkább kiherélő dolog, ha nem az, hogy egy nő mondja meg, hogy mitől férfi egy férfi?
Egy nő kéri számon a többi nőt, hogy bedarálják a jó csicskaalapanyagot, miközben pont ő az, aki csak szolgát lát egy férfiban?

Két lehetősége van egy nőnek, ha azt akarja, hogy a férfiak férfiasabbak legyenek, és vonzódjanak is hozzá:
1. Teljesen passzívan teszi a dolgát, főz, mos, takarít, és várja, hogy egy férfias férfi rátaláljon, amikor pedig ez megtörténik, akkor kiszolgálja jó feleség módjára, szül neki gyereket, rendesen, korrektül viselkedik, elnéző, és meghalgatja az urát, segít a férjének és kussol.
És próbálja ezeket az értékeket a gyerekinek is átadni.
2. Fejleszti magát, próbál olyan kimagasló lenni női minőségben (akár férfias tevékenységekben is), mint amit elvár a partnerétől, és a „puncijával szavaz”.
Magyarán olyan férfival fekszik le, akit érdemesnek gondol rá, mellette pedi ki is tart, és valóban megtesz érte mindent.
Mindeközben pedig sportol, megtanul főzni, szexuálisan és kultúrálisan is képzi magát, valamint nem baszik fűvel-fával.

Az viszont nem opció, hogy te akarod megmondani nőként, hogy legyen egy férfi márpedig férfi, és tudja már magától,hogy mit akar, de akarja azt, amit te akarsz, vagy irgumburgum.
Ez eleve oximoron.
Vagy nőiesen viselkedsz, és ezáltal próbálsz féfias férfit szerezni, vagy ”férfisan” viselkedsz és saját magad fejleszted, aminek következtében majd megkívánnak a férfias férfiak, és megéri majd melletted férfias férfinak lenni, mert értékes, küzdeni tudó és akaró, érdekes ember vagy.
Nincs olyan, hogy férfiasan megmondod a tuttit, majd női passzivitásba vonulsz, amikor neked is tenni kéne valamit az ügyért.

És ami sajnos nagyon jellemző, hogy a puncihiányos manginák felállva tapsikolnak az ilyen nőknek, hogy megmondják a frankót.
Nem veszik szegények észre, hogy csak próbálják visszarugdosni őket oda, ahonnan már majdnem kezdenek kimászni: a nők kérdés nélküli szolgálatába.
Nyilván jobb egy ilyen nő százszor, mint egy feminista, viszont pont ezért veszélyes: mert úgy tűnik, mintha a konzervatív értékeket, mi több, a férfiak érdekeit képviselné.
Holott mi sem áll messzebb a konzervatív gondolkodástól, mint az, hogy egy nő elvárásainak feleljen meg egy férfi, illetve egy nő határozza meg, hogy mi férfias.

Megint igaznak bizonyult, amit eddig már sokszor mondtam: a nők ha nekik az a jó, akkor a konzervatív, ha pedig nem, akkor a liberális nézeteket részesítik előnyben.
Csinálhassak videót a vágyaimról, de ne kelljen semmit tennem azért, hogy elérjem őket, viszont a férfiak szolgáljanak ki, mintha még mindig a középkorban élnénk.
De persze az előjogaim maradnak!
Na pontosan ez az, ami nem működik, és ezért olyanok a férfiak manapság, amilyenek.

Nem maradhatott ki a videóból természetesen, hogy ő maga is egy ilyen férfias férfit fogott ki.
Valahogy a nők mindig beleszövik a mondókájukba, hogy őket éppen kúrja valaki, ezt megfigyeltem a baráti körömben is.
Csak nem értem miért.
Úgy tesznek, mintha ez az ő részükről teljesítmény lenne, holott a kisujjukat sem kellett mozdítaniuk érte.
Ezzel kapcsokatban elhangzott egy érdekes kijelentés:
”Olyan férfit keresünk, akire rábízhatjuk az életünket, én is ez alapján döntöttem”.
Hmmm... szóval te döntöttél és ti kerestek? :D
Hirtelen milyen öntudatos lett itt valaki, aki eddig azt állította, hogy a nő legyen nő.
Te egy olyan férfit... választottál... aki férfias?
Akkor inkább ő választott volna téged, nem?
Megint egy önellentmondás.
És bújtatott dicsekvés: válogathattam, és ráadásul jót választottam.

Érdekes továbbá, hogy ez a nő azt találja férfiasnak, ami a nők számára hasznos.
Látszik, hogy elért a – Maszkulin kolléga örökbecsü, és feledtébb fappáns szavaival élve – alfa kefe fázis végére, és belépett a béta gempa életszakaszba.
Magyarul őt már inkább az foglalkoztatja, hogy egy béta eltartsa, mert kefélt már elég alfával (hiszen ugye ő válogathatott).
Van egy mondat, ami kimondottan felbasz.
Mégpedig az, hogy nem menekül a hóbortjaiba egy igazi férfi, hanem végzi a kötelességét.
Ami nyilván a nők puncijának a fényesre nyalása.
Illetve csak egy nőé, mert különben irgumburgum! :D
Hiszen mi más dolga lenne egy férfinak,mint 0-24-ben a családja (és főképp a felesége) szolgálatában állni?
Érdekes, hogy eközben a nők rajonganak az "énidőért".
Meg persze nem idegenedik el a családjától!
Mondja ezt egy nő, holott pont a nők zárják ki a férfikat a családból, elvben a videó is a csúnya femikről szólna, mégis sikerült elérni igen gyorsan a gonosz balosoktól a férfidémonizálásig.
A végén felhívja a figyelmét a nőknek, hogy tiszteljék a férfiakat, mert nem lesz, aki megvédje őket, ha baj lesz.
A férfi már csak ilyen: egy gép, ami a nők jólétét biztosítja, és szexel, meg tisztelettel működik.
Volt benne még egy mondat, hogy az olyan férfiak a jók és vonzók, akik tudják, hogy a család életük fő műve.
Nem.
Egyrészt nem ez ilyen férfiak a vonzók, másrészt sok férfinak nem ez a fő műve.
Az egyik fő ez, valóban.
De a férfit az különbözteti meg a nőtől, hogy a családon kívül más is foglalkoztatja, gyakran jobban is.
Ami nem feltétlenül baj, egy bizonyos szintig legalábbis.
Mert ha a férfiakat csak a családjuk érdekelné, akkor most egy barlangban vitatkoznánk azon, hogy ki miatt aludt ki a tűz.

Tulajdonképpen a videó sorra vesz minden társadalmi csoportot, hogy miben hibásak, csak éppen az ő hozzáállásuk az egyik legkártékonyabb és leginkább feminizáló.
Meg teljesen, minden pontjában ellentondásos.
Remélem ti nem fogtok bedőlni az ilyen félrevezetéseknek! ;j

A bejegyzés trackback címe:

https://heminezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr5716315874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucius01 2020.12.03. 08:14:54

Mondhatni időszerű írás. A már több ízben említett lány barátommal az anyázásig megromlott a viszonyom. Ő anyázott. Minden ismerősöm hónapok óta mondta, hogy forduljak el tőle, mert csak kihasznál.

Figyeljetek! A lényeg, hogy egy nagyobb összeggel tartozik nekem. Barom voltam, hogy adtam neki pénzt, belátom, meg is kaptam érte a magamét a családomtól, és a haveroktól. Szóval tartozik annyival, amit nem bír megadni. Kitalálta, csináljunk vállalkozást, de mivel nincs 1 ruppója se, mindent én álljak. Minden pénzem tegyem bele, ami még megmaradt nekem, de a hasznot felezzük el. Tehát "fizessek" azért hogy visszakapjam ami az enyém, miközben az én pénzemen nyerészkedne. Csakhogy a vállalkozási terve totál kudarc, és csak ráfizetés lenne, amit ő fel nem fog, és engem szid, hogy negatív és szellemileg lehúzó vagyok.

Ott tart, hogy a tartozásáért is én vagyok a hibás, mert én "erőszakoltam rá" a pénzem. (hogy-hogynem amikor adtam, akkor jó voltam)

Szidja a családom, mert szerinte ők álltak közénk. Ők fordítottak egymás ellen minket. Nem. Csak beláttam, hogy képtelen megadni a tartozását, nem a valóságban él, légvárakat kerget, más erőforrásaira alapozza téveszméit, amiket fel sem fog reálisan, de engem szid, hogy én kerékkötője vagyok a "céljainak".

Teljesen hülyén gondolkodik, olyanokat vár el, amit nem várhat el. Pl. ha veled Hemi, találkozót beszélek meg, és kocsival megyek a helyszínre, akkor elvárhatom tőled, hogy szállj bele a benzin költségembe? Úgy, hogy be sem ülsz a verdámba, nem azzal megyünk, csak én mentem a tali színhelyére vele. És te vagy a hülye, te használsz ki engem, mert elkocsikáztam a pénzem "miattad". Nem fax gondolkodás ez?

Amíg adtam és adtam és adtam neki (segítséget, szívességeket, pénzt,) addig jó fej voltam, mikor elkezdtem kihátrálni, és halkan megpendíteni, hogy legyen olyan kedves visszaadni a pénzem, akkor rögtön "megváltoztam" Valahogy olyan más vagy Lucius, mi van veled? Eddig tök jó fej, rendes, aranyos voltál, most meg kezdesz rohadék lenni. Nem ilyennek ismertelek meg. Te becsaptál. Másnak mutattad megad. Azt hittem rendes vagy de te is csak egy g@ci vagy mint más. Csalódtam benned.

Hát nem fura?

Hemi12 2020.12.03. 18:51:39

@lucius01:
Ez naggggyon brutál szori!!! :D
Velem is volt már ilyen.
Például az egyetlen csaj, akivel lefeküdtem, az lenyúlt tőlem egy 15000-es kabátot. :D
De igazából a szövegei durvák, nem is az anyagi kár baszott volna fel engem a helyedben, szerencsére nekem ennyire fasz csaj ismerősöm nem nagyon van.
Tipikus viselkedés amúgy.
És bármiből kihozzák, hogy te voltál a geci, még akkor is, ha mindent megteszel értük.
Bár szerintem ebben z esetben csak azt akarta, hogy minél több erőgprrást áldozz rá, mert annál értékesebbnek érzik magukat a nők.
Ezért jött ilyen képtelen ötletekkel, mert ha belementél volna, akkor az bizonyította volna a hatalmát feletted.
Jól teszed, ha kibaszod a faszba, és többet nem beszélsz vele.

Hemi12 2020.12.03. 23:13:27

@lucius01:
Helyes! ;)
Majd mondd el, hogy végül mi lett a vége!

lucius01 2020.12.08. 10:18:22

@Hemi12: A saját ostobaságom áldozata lettem. De nem azért, amiért korábban gondoltam.

Kiderült:

1 - Örökre elvesztettem őt. Végleg megharagudott, és neki van igaza, a 2-es és a 3-as pont őt igazolja.

2 - Azért rúgtuk össze a port, mert kértem vissza a pénzem. Idén szeptemberben adtam neki kölcsön egy rakás pénzt, jövő szeptemberig, és részletekben kell neki fizetni. Eltelt 3 hónap, és még semmit nem adott, ezen húztam fel magam, látva, hogy nem is tud adni, csak ígérget. CSAKHOGY! Szarul írtam meg a szerződést, mert nem fektettem le, hogy havonta kell fizetnie, és X összeget. Tehát szeptemberig akkor és annyit fizet amennyit akar, nincs jogom követelni a lejárati időig, hogy akármennyit is adjon. Ha aznap adja meg a teljes összeget, akkor aznap.

3 - A vállalkozás valójában nyereséges lett volna, ő számolt jól, s nem én. Igaz ő némileg túlbecsülte a nyereséget, én pedig nagyon mélyen alá. De nyereséges lett volna. Elvakított az, hogy az első nagyobb összeget nekem kellett volna befektetnem, miközben ő tartozott nekem 1 rakással már előtte is, és féltem h elbukom a még megmaradt pénzem. De a nyereséget visszaforgatva ki tudta volna fizetni a nekem való tartozását szeptemberig.

Joggal haragszik rám, mert feleslegesen, és jogtalanul feszkóztam, nem csináltuk meg a vállalkozást ez miatt, holott jó lett volna, emiatt ő továbbra is pénztelen, jelenleg fizetésképtelen, miközben a jó barátságunkat is hazavágtam, mint kiderült a saját hülyeségem miatt.

Közölte, hogy mivel amúgy is költözni akar, a házát eladva ki fog engem április-május között fizetni. De ha nem is jönne össze a háza eladása, addig a férje megkapja örökségét és abból is kifizethet engem.

Summa summarum, ezt nagyon elcsesztem.

Elvakított a dühöm, hogy nem fizetett még 3 hónap alatt se semmit, és olyan hülye voltam, hogy a saját magam által írt szerződést is félreértettem. Hazavágtam a jó kapcsot, elbuktam egy ígéretes vállalkozást.

Nincs mentségem. Sajnálom. Legalább mielőtt feljelentettem volna, megjött az eszem. Ha feljelentettem volna, a zsaruk kiröhögtek volna, mert nyilvánvalóan nincs igazam a szerződés szerint.

Úgyhogy kussolok, és várom a szeptembert.

Tanulság: ne engedd hogy a dühöd leuraljon, megvakítson, gondold át a dolgot, hagyj magadnak időt, beszéld meg a másik féllel is, és tisztázzátok. Én egyiket sem tettem meg, és ez lett a végeredménye. Elég egyetlen kis infó, ami felett elsiklasz, és már egy téveszmében vagy. Ha pedig ki is tartasz a téveszméd mellett, rajtavesztesz.

Én rajtavesztettem.

lucius01 2020.12.28. 18:40:09

Újabb infó: Kiderült, hogy nárcisztikus személyiség zavara van. Egyik közös kollégánkat is megkárosította, tőle is kért kölcsön, és nem adja meg. Kihasználja az embereket. Behízelgi magát, kihasználja a másik gyengeségét, vágyát, és manipulálja, kihasználja.

Hemi12 2020.12.29. 18:05:21

@lucius01:
Akartam is írni neked, hogy óvatosan azzal az önostorozással, mert a nők képesek elhitetni veled, hogy te vagy a szar, mikor pont ők basztak ki veled.
Csak mivel nem ismerem, nem akartam faszságot írni,meg kifejteni sem volt kedvem... :D
Kár, pedig mekkora igazam lett volna! :P
Gyakran előforduló jelenség ez amúgy, engem abszolút nem lep meg, velem is volt már ilyen.
Beperelni viszont felesleges lett volna valószínűleg.
SOHA NE ADJ NŐNEK SEMMIT!
Ez a tanulság.
És ne is bízz bennük, pláne feleslegesen ne.

lucius01 2020.12.29. 18:42:20

@Hemi12: Annyira elvette a józan ítélő képességem, hogy még anyámmal is összeugrasztott. Haver kérdezte, hogy össze fogunk e jönni, mondtam, hogy soha, erre jól lecseszett (jogosan) hogy egy olyan nő miatt vágom haza a családommal a kapcsot, akivel SOHA nem lesz közös életem. Majdnem 2 szék közé a pad alá estem.

Hemi12 2020.12.29. 23:21:00

@lucius01: Igen, ez így szokott lenni.
Majd azt hiszem erről is írok, mert nekem is volt ilyen, és most így előjöttek az emlékek... :D
süti beállítások módosítása