Antifeminista vélemény és életmód blog

Hemi nézőpont

Hemi nézőpont

Kinek az élete fontos valójában?

2020. október 25. - Hemi12

A koronavírus kapcsán felmerült bennem egy gondolat.
Mi lehet annyira fontos, hogy egy egész ország csak azzal foglalkozzon, minden mást mellékes apróságként kezelve.
Egy vírus, ami állítólag veszélyes, ez úgy tűnik pontosan ilyen dolog.
De mennyire is veszélyes?
Nézzük meg, hogy hányan haltak meg benne.
Idén eddig körülbelül 1450-en.
Már amennyiben minden halált ennek tulajdonítunk, hiszen az esetek kb. 95%-ában volt más súlyos betegség is a háttérben.
Ehhez képest öngyilkosságban eddig éves szinten több, mint 1650-en haltak meg.
Az, hogy valaki koronában meghal igencsak ritka, ellenben a fiatal férfiaknál vezető halálok az öngyilkosság, a „lassú öngyilkosságról”, vagyis a szándékos önpusztításról még nem is beszélve, ami szintén a férfiakat érinti elsősorban.
Egészen pontosan átlagban 30%-a a fiatal férfiaknak ebben hal meg (hagyományos értelemben vett öngyilkosságban).

Miért lehet tehát, hogy míg a koronavírussal tele van a sajtó, addig az öngyilkosságról és a lelki problémákról alig esik szó a médiában.
Megoldás, vagy arra tett kísérlet meg pláne még sokkal kevesebb van.
Itt most főként a társadalmi vonatkozásról lesz szó, aztán talán írok majd egyszer a politikai érdekekről és egyéb elméletekről.

Az első és legfontosabb különbség a nemek terén érhető tetten.
A koronavírus nagyjából egyenlő mértékben érinti a két nemet, bár a férfiak kicsit többen haltak bele, az arány kb. 55-45% a férfiak ”javára”.
A vírus egyébként lényegesen veszélyesebb a férfiakra elvileg, csak a nők tovább élnek, és többen vannak, ezért az elhunytak fele-fele megoszlása.
Öngyilkosságot viszont lényegesen nagyobb számban követnek el férfiak 3-4x annyi férfi lesz öngyilkos, mit nő, és ez mindenhol így van a nyugati világban.

A másik az, hogy az öngyilkosság mindenkire egyformán veszélyes tulajdonképpen.
Hajlamosító tényezők vannak, de bárki kerülhet lényegében ilyen helyzetbe.
A koronavírus viszont elsősorban az időseket és a betegeket támadja.
A társadalom pedig sajnos úgy működik, hogy amennyiben veszélybe kerülnek a nők, gyerekek, betegek, idősek... szóval a fiatal férfiakon kívül bárki, akkor eldob mindent, hogy segítsen.
Teljesen mindegy, hogy hány életet, és hány ember jövőjét kell feláldozni, hiszen az áldozatok védelme a legfontosabb.
Mármint nem a valódi áldozatoké, hanem azoké, akiknél az áldozatszerep van, vagyis akik állítólag gyengébbek.
Ismerős gondolom a nők, gyerekek és öregek védelme, katasztrófák esetén mindig őket kell védeni.

Alapvetően ennek a magatartásnak megvolt az oka, hiszen a nők és a gyerekek biztosították a fennmaradást, viszont jelenleg nem fenyegeti az emberi fajt a kihalás.
Tehát ennek nincs valami sok értelme.
Az öngyilkosságról is rendszerint akkor beszélnek, ha egy kislány megöli magát valamiért, főleg, ha videót is készít róla, mintha ez olyan ritka és tragikus esemény lenne, holott az öngyilkosság sajnos nagyon is mindennapos, csak a média nem mutat be minden esetet és nem közli naponta  a számokat, mint a koronavírusnál.
Egy fiatal férfit senki sem sajnál, tulajdonképpen ennyi a lényeg.

De komolyan, miért éltünk eddig úgy, mintha minden rendben lenne, nem dobtunk el mindent, nem pánikoltunk, és nem aggódtunk az emberek mentálhigiéniája miatt.
Ja, és az 1650 egy kimondottan jó adat, soha nem volt még olyan alacsony az öngyilkosok száma, mint 2018-ban, amikorról az adatok vannak.
Szinte ingyen vannak a pszichiátriai szerek... ennyi.
Kb. ennyi a segítség.
Jóformán nincs ingyenes pszichológus, nincsenek akciótervek, segélyek, operatív törzs, bugyuta jótanácsok valami öregasszonytól a köztévén..., nyomd be magad minden szarral, aztán dolgozzál tovább és termeld szépen a nyuggereknek és a nőknek a GDP-t!
Nem foglalkozik ezzel senki, nemhogy nem rúgják fel emiatt a normális életet és a gazdaságot.

Belegondolnak vajon a vénasszonyok, hogy ez nekünk milyen érzés?
Milyen az, amikor a te életed kurvamód senkit nem izgat, ellenben egy olyan ember, aki már jóval többet élhetett, mint te, minden létező védelemre jogosult, akár a jövőd kárára is?
Mit okoz ez?
Milyen üzenete van ennek?

A legszebb az, hogy a bezártság tovább növeli az öngyilkosságok számát, ahogy az a tudat is, hogy mások fontosabbak az adott személynél.
A férfiak öngyilkosságáról egyébként érdemes tudni, hogy a gazdasági helyzettel és egyéb külső tényezőkkel sokkal szorosabban összefügg, és sokkal inkább fluktuál, mint a nőké.
A koronavírus miatti szándékos bedöntése a gazdaságnak és a vele járó válság tehát robbanásszerűen fogja növelni az amúgy is elképesztően magas öngyilkossági rátáját a férfiaknak.
Ha az önző, aki nem hajlandó bedönteni a gazdaságot 1450 halott miatt, akkor milyen szót kéne használni arra, aki 1650 halottat magasról leszar, és minimálisan sem tesz értük semmit.

Ha te a védekezést kritizálod, akkor valójában azt akarod, hogy haljanak meg az öregek.
Igen, ezt a legtöbben így értlmezik.
Emlékeztek még, mikor arról írtam, hogy a nők mennyire másképp látják a valóságot, vagy maikor arról volt szó, hogy a nők soha nem az érveket nézik, hanem azt, hogy mi lehet a szándékod azokkal az érvekkel, és mindig az általuk vélt (hátsó)szándék alapján ítélnek meg?
Mindig arra gondolnak, hogy számukra mit jelenthet adott helyzetben, amit a másik mond.
Mert ha belőlük negatív éréseket vált ki, akkor őket ott és akkor bántották, tehát az illető támadást intézett ellenük, ebből pedig az következik, hogy nincs igaza, mert csak rosszat akar, ezért írt ilyeneket.
Innentől pedig nincs megállás.
Az öregekkel elhitették, hogy a védekezés értük történik, tehát aki a védekezést támadja, az az öregeket támadja az ő szemükben.
Ezért olyan agresszívak, ha erről van szó, mert a hatalmukat és védettségüket féltik.
Az öregek és nők pedig sokan vannak, így a politikusok nem tehetnek más, mint kiszolgálják és megvédik őket egymással versengve, ha kell, akkor a semmitől!
A kör pedig bezárul.

Olyan szép, amikor így visszaigazolja a valóság, amit próbálok közölni...
Olyat viszont nem lehet tenni, ami egy öreg/gyerek/nő számára nem kedvező,még akkor sem, ha hosszú távon a túlélésüket szolgálhatja.
Hiszen az azt az üzenetet küldi, hogy nem az áldozatkártyások védelme a legfontosabb szempont mindig, és ez egyenlő a punci hatalmának megkérdőjelezésével... hogy ilyen konteósan fogalmazzak... :D
Ha most van arra lehetőség, hogy ne áldozzunk fel mindent a punciért, akkor az precedens értékű lehet.
Ezt pedig foggal-körömmel akarják megakadályozni a nők és a manginák.
Már persze azok a nők és manginák, akik nem látják át, hogy ebből ők fognak szarul kijönni a végén, mert a válság miatt nekik sem lesz pénzük, és nekik is fel kell adniuk sok dolgot.
Bár lényegében már nem is számít, elérték a céljukat: bebizonyosodott, hogy tud 1450 halott több lenni, mint 1650, csak propaganda kérdése.

A punci alatt itt a védetteket értem, mert ez egy pakk.
Ebbe tartoznak a nők, feketék, öregek, gyerekek, melegek, állatok... szinte mindenki, aki nem fehér férfi.

De talán messze a vezető áldozatszerep jelenleg a nőké.
Egyébként bármelyik áldozattípus kerül bajba, mindig kihat a többi helyzetére is, ezért segítenek egymáson oly' gyakran,és ezért lehet őket egy lapon említeni.

Az öngyilkosságokat megelőzhetné például az alapjövedelem bevezetése, ami enyhítené a társadalmi nyomást és a létbizonytalanságot sok férfi esetében.
Faszság?
Részben.
Gazdaságilag kivitelezhetetlen?
Igen.
Komoly társadalmi változásokat és akár káoszt okozna?
Naná!
Pontosan úgy, ahogy az otthonmaradás és egyéb faszságok, csak míg utóbbit meglépték, addig előbbihez kevés bármennyi halott, legalábbis amíg azok főként férfiak.

Források:
https://24.hu/belfold/2019/09/05/ongyilkossag-statisztika/
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96ngyilkoss%C3%A1g
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/24838/koronavirusban-elhunytak-betegsegei
https://hu.wikipedia.org/wiki/2020-as_COVID%E2%80%9319-koronav%C3%ADrus-j%C3%A1rv%C3%A1ny_Magyarorsz%C3%A1gon
https://koronavirus.gov.hu/elhunytak

A bejegyzés trackback címe:

https://heminezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr8416257740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucius01 2020.10.26. 08:53:22

Az alapjövedelem jó lenne, mert a létbizonytalanságot számolná fel. Szaúd Arábiában régóta létezik, és ha jól tudom, Svájc is tervezi. (vagy Belgium?)

Nem vagyok kommunista, de nem normális a 10x-es 20x-os jövedelemkülönbség.

Ocsmány hazugság, hogy a vállalkozásoknak nincs tőkéjük. Évek alatt a dolgozók kizsigerlésével búsás hasznot húznak. Pl. az öcsémet foglalkoztató cégnek az éves nettó, adózás utáni tiszta nyeresége 20 milliárd! Tehát több mint havi 1 milliárd, és "nincs pénzük" fizuemelésre! Kb 40-en ha dolgoznak a cégnél, nem ötezren, hogy ne tudnák az emelést megoldani. NEM AKARJÁK.

Vagy a már említett lánybarátom, aki egy kis építőipari vállalkozás ügyintézője, és mesélte, hogy tízmilliók vannak a főnöke számláján. (ő kezeli a pénzügyeket, tudja, látja) A melósok persze minimálon vannak, az ismerősöm be sincs jelentve. Most kapott 160 nettót, múlt hónapban pedig 130-at. Jah, nincs pénz emelésre, értem....

Szerintem a mai árak mellett a minimum fizunak legalább 200 nettónak kellene lennie, és a nagykutyák nem kereshetnének többet 500-700 nettónál. Így egészségesebb lenne a társadalom.

Hemi12 2020.10.26. 16:43:27

@lucius01:
Én más miatt (is) gondolom jónak az alapjövedelmet, szerintem írok is erről legközelebb egy rövidke szösszenetet.

Reactor 2020.12.03. 00:31:52

@lucius01: Én támogatnám a dolgot. Persze, a sok fogyatékos kretén, történelemből felmentett közbohóc rögvest elkezdene komcsinak, bolseviknak nevezni. Mert az ő légüres fejükben vagy kapitalizmus, vagy semmi. Képtelenek túllátni a saját szellemi korlátaikon.
süti beállítások módosítása